dinsdag 17 november 2015

Sophie's universe variation in black and white

Eindelijk is de zwart/witte variatie op Sophie's Universe klaar. Hier geshowed op de bank van de dankbare ontvangers.
Het was enorm leuk om mee te doen met deze CAL van Dedri Uys op Lookatwhatimade.net. Uiteindelijk heb ik er één helemaal afgemaakt volgens de aanwijzingen: deze paarse, voor Anne. Bij de paarse versie heb ik een hartoperatie uitgevoerd: de kleuren van de oorspronkelijke binnen cirkel zinden me niet en heb ik vervangen door andere. Hier kun je zien hoe ik dat gedaan heb: kijk hier: http://www.ravelry.com/projects/Soksia/sophies-universe-cal-6 .
Hier kun je goed zien dat het origineel eerst rond, dan vierkant, dan achthoekig en dan weer vierkant is. Voor de zwartwitte wilde ik dat niet en heb ik de randen aangepast zodat hij vierkant bleef. Hoe dat in de hoeken moest vond ik nog niet zo eenvoudig, maar lukte uiteindelijk aardig. Wanneer zo'n deken groter en groter wordt, duurt het steeds langer voordat je een rand af hebt. Eerlijk gezegd had ik er geen zin meer in om hem nog groter te maken... Verder heb ik er in het afgelopen voorjaar nog een gemaakt die niet verder is gekomen dan het stadium van Sophie's Garden. Het was de bedoeling om daar ook nog mee verder te gaan, maar inmiddels zijn sommige kleuren verbleekt en is hij niet meer zo mooi.
Tenslotte ligt er nog een paarse Garden versie te wachten op afwerken. Dat gaat een kussen worden, maar daar heb ik nog geen foto van gemaakt. It took some time, but I finally finished my black and white Sophie's universe variation. Although I enjoyed making several Sophies, I couldn't bring myself to make this one any larger. No pattern notes alas, but the picture of the corner shows some details. It took some fiddling here and there. For a little more information, look me up at Ravelry http://www.ravelry.com/projec…/Soksia/sophies-universe-cal-7 I made a purple Sophy for my daughter Anne and did some heart surgery on that one. Curious? Look here: http://www.ravelry.com/projects/Soksia/sophies-universe-cal-6

2 opmerkingen: