maandag 9 juli 2012

Quilt voor Rosalind

Nog meer naaiwerk de laatste tijd. Mijn buurvrouw Rosalind is behalve fysiotherapeut ook een excellent orthomanueel therapeut en weet mijn hypermobiele werveltjes altijd met zachte hand weer goed recht op elkaar te stapelen. In de afgelopen jaren heb ik verschillende quiltjes gemaakt die ze in haar praktijk kan gebruiken om een cliënt warm te houden. De eerste heette "Schots en scheef" en daar heb ik geen foto meer van. De tweede was een rozenquiltje.
Vorig jaar vroeg Rosalind om een sterrenquiltje. Omdat ze ook van poezen houdt en ik nog wat grappige poezenstof had liggen leek het me wel leuk om een combinatie te maken. Op internet vond ik aanwijzingen om speelse sterretjes te maken: Wonky stars .
Het maken van de sterrenblokjes ging vlot en Rosalind vond ze leuk. Gelukkig maar. Toen ik er een aantal klaar had, liep ik vast: hoe nu verder? De blokjes hebben toen een jaar in de kast gelegen. Dit voorjaar, toen de White tree of Gondorquilt klaar was, vond ik dat ik de sterrenquilt ook maar eens af moest gaan maken.
Uiteindelijk is het een heel simpele lay-out geworden, met gewoon smalle sashings tussen de blokken. Door de heldere kleuren doorbreken ze de donkere achtergrond. De rand om de quilt heen is heel simpel gehouden in effen donkerblauw met free-motion gequilte stervormen. Al met al best een grappig quiltje.

1 opmerking: